Η Weight Free στηρίζει την αθλήτρια κυρία Όλγα Καϊδαντζή

Η Weight Free στηρίζει την αθλήτρια κυρία Όλγα Καϊδαντζή
8 Δεκ 2022

Τα επιστημονικά προγράμματα διατροφής Weight free συμμετέχουν καθοριστικά στη βελτίωση των επιδόσεων στον αθλητισμό υψηλού επιπέδου. Ο κος Θάνασης Σιούντρης, προπονητής της πρωταθλήτριας των 200 μ. στίβου, κας Όλγας Καϊδαντζή, αναφέρεται παρακάτω διεξοδικά, στο πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η διατροφική υποστήριξη στην εξέλιξη της αθλήτριας.

 

Στη προσπάθειά μας να ελέγξουμε τη βασική παράμετρο «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» για υψηλό αποτέλεσμα, συνεργαστήκαμε με την Weight free για την επιστημονική διατροφική παρακολούθηση της αθλήτριας κας Όλγας Καϊδαντζή. Ήταν Οκτώβριος του 1997, όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία και, μετά από 4 χρόνια, έχει αποβεί εξαιρετικά αποδοτική. Πέρα από την αισθητική πλευρά του σώματος, τα αποτελέσματα καλύπτουν όλους τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια. Με σιγουριά πλέον μπορούμε να πιστεύουμε ότι η διατροφή έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και τη συνεχή πρόοδο της αθλήτριας. Στον υψηλό αθλητισμό το αποτέλεσμα είναι συνάρτηση κάποιων παραγόντων: «ΤΑΛΕΝΤΟ – ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ», λένε πολλοί προπονητές. Η διατροφή περνά σε δεύτερη μοίρα ή δεν αναφέρεται καθόλου. Εμείς έχουμε άλλη γνώμη και έχουμε αποδείξεις γι’ αυτό.

 

Ξεκινώντας το διατροφικό πρόγραμμα Weight free παράλληλα με την προπόνηση, η αθλήτρια πολύ γρήγορα, από τους 2 πρώτους μήνες, άρχισε να δείχνει στοιχεία σοβαρής βελτίωσης στις επιδόσεις και πιστεύω ότι η διατροφή έπαιξε το ρόλο της. Μέχρι τότε υπήρχε 16-17% σωματικό λίπος, με τις διατροφικές συνήθειες ενός μέσου ελληνικού σπιτιού. Σταδιακά, το σωματικό λίπος μειώθηκε μέχρι και 6-7%. Αποτέλεσμα εντυπωσιακό!! Έχει καλύτερη αιμάτωση στο μυϊκό σύστημα, μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην προπονητική εργασία, γρηγορότερη αποκατάσταση και έλλειψη τραυματισμών. Οι αιματολογικές εξετάσεις δείχνουν πολύ καλή υγεία σ΄ένα οργανισμό που άρχισε να δέχεται αυξανόμενη επιβάρυνση, αλλάζοντας επίπεδο.

 

Έτσι όπως εξελισσόταν το επίπεδο, ο κ. Γεώργιος Τούκας (Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής) έκανε συστηματικές παρεμβάσεις. Οι περίοδοι προετοιμασίας και αγώνων διαφοροποιούσαν και το διατροφικό πρόγραμμα. Πάντα δικαιωνόταν για τις επιλογές του, στοιχείο το οποίο έχει άμεση σχέση και με τη δεκτικότητα της Όλγας, η οποία είχε καταλάβει το όφελος και ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες. Η σωστή διατροφή έλυσε προβλήματα στον προπονητή γιατί ανέδειξε σιγά σιγά το ταλέντο και την δουλειά στην προπόνηση της αθλήτριας. Σήμερα, η αθλήτρια αποτελεί κεφάλαιο για τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά στο ΣΤΙΒΟ. Με συμπληρωμένα τα 22 χρόνια ζωής, έχει καταφέρει σοβαρές αθλητικές επιτυχίες. Πανελλήνιες νίκες, κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στη κατηγορία ΝΕΑΝΙΔΩΝ στα 200 μ., Βαλκανικές διακρίσεις, 5η στο Πανευρωπαϊκό Νέων (2001) στο Έντμοντον του Καναδά. Μαζί με τη Weight free ως τρόπο ζωής πλέον, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Το 2004 είναι μεγάλη πρόκληση και θέλουμε κάτι καλό.