Ο ντάκος είναι ένα από τα πιο νόστιμα κα θρεπτικά “πρόχειρα” γεύματα που χαρακτηρίζουν την ελληνική κουζίνα. Αποτελεί πλήρες γεύμα καθώς περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και άμυλο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ωστόσο στην κατανάλωσή του αφού οι θερμίδες που έχουν τα παξιμάδια που χρησιμοποιούνται είναι διπλάσιες από αυτές που έχει το ψωμί, πράγμα που σημαίνει ότι η συνολική θερμιδική αξία του μπορεί να φτάσει (ανάλογα το μέγεθος) μέχρι και τις 500 kcal!

28 Αυγ 2012