Η πρωτεΐνη του ρυζιού δεν περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, γι’αυτό και θεωρείται χαμηλής βιολογικής αξίας. Ένα από τα βασικά αμινοξέα που της λείπουν είναι η λυσίνη η οποία βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στα όσπρια. Όταν λοιπόν το ρύζι συνδυάζεται με τα όσπρια όπως στο φακόρυζο ή το ρεβυθόριζο, η διατροφική αξία του γεύματος ανεβαίνει κατακόρυφα, καθώς αυξάνεται η βιολογική αξία της πρωτεΐνης που προσλαμβάνουμε!

2 Οκτ 2012