Οι τηγανητές πατάτες, δυστυχώς δεν είναι από τις πιο υγιεινές και διαιτητικές τροφές. Εκτός από το μεγάλο θερμιδικό τους “φορτίο” περιέχουν και μια τοξική ουσία, το ακρυλαμίδιο,η οποία είναι καρκινογόνος και σχηματίζεται όταν τέτοιου είδους αμυλώδεις τροφές μαγειρεύονται σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες. Για να μειωθεί η συγκέντρωσή της προτιμάτε το προκαταρκτικό βράσιμο της πατάτας και το γαρνίρισμά της με ρίγανη, αντιοξειδωτική ουσία που δρα ευεργετικά αλλά και γευστικά!

12 Σεπ 2013