Η ευεργετική δράση της μαύρης σοκολάτας (με πάνω από 65% κακάο) οφείλεται στα φλαβονοειδή και στο μαγνήσιο που περιέχει, συστατικά που έχουν καρδιοπροστατευτική δράση και συντελούν ακόμα και στη μείωση της χοληστερίνης. Κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει με τη σοκολάτα γάλακτος, επειδή το γάλα δεσμεύει τα φλαβονοειδή, περιορίζοντας την αντιοξειδωτική τους δράση. Ωστόσο, και τα δύο είδη σοκολάτας είναι ιδιαίτερα θερμιδογόνα και πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
EXTRA TIP: Επιλέγετε σοκολάτες που περιέχουν κακαόμαζα και όχι βούτυρο κακάο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των κορεσμένων λιπαρών!