ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ
8 Οκτ 2001

Όλοι θέλουμε πάντα το καλύτερο για την υγεία μας. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη ενημέρωση από τα Μ.Μ.Ε. Όπως ο κος Γεώργιος Τούκας (Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής και υπεύθυνος των επιστημονικών προγραμμάτων διατροφής και αδυνατίσματος Weight free) από το κανάλι του ΠΕΙΡΑΙΑ MAGIC T.V και επίσης από το επιστημονικό περιοδικό μας Μ.D.

 

O κος Τούκας προτείνει ότι για να έχουμε υγεία θα πρέπει να εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας καθημερινά με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες μεταλ. στοιχεία, φυτικές ίνες και νερό). Έτσι επιτυγχάνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος, η σωστή λειτουργία των νεφρών, του ορμονικού συστήματος, της καρδιάς κ.ο.κ. Ένα άλλο μέρος τους οργανισμού που πρέπει να εργάζεται σωστά και να γνωρίζουμε είναι ο ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ. Ξέρουμε τι είναι μεταβολισμός; Πώς μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να γνωρίσει τον δικό του μεταβολισμό, δηλ. τις καύσεις του;

 

Η Weight free βρίσκουν το ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ κάθε ανθρώπου με επιστημονικό τρόπο και θα έχετε στα χέρια σας την πηγή υγείας που αναζητούσατε πολλά χρόνια πριν. Την ανάλυση σύστασης σώματος που εφαρμόζουν η Weight free εδώ και έξι χρόνια δίνουν με μεγάλη ακρίβεια τα παρακάτω αποτελέσματα.

 

1. Δείκτη σωματικής μάζας (ΒΜΙ)- Μέγεθος πιθανής παχυσαρκίας
2. Βασικό μεταβολισμό (ΒΜR) – θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας
3. Ημερήσιες θερμίδες καθημερινής εργασιακής απασχόλησης & κοινωνικής δραστηριότητας.
4. Ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες όταν υπάρχει συμμετοχή σε άσκηση τουλάχιστον 3/εβδομάδα.
5. Ημερήσιες θερμίδες για την διατήρηση του ορθού σωματικού βάρους.
6. Ορθό σωματικό βάρος σε κιλά
7. Ρυθμός απώλειας σωματικού λίπους (σχεδιάγραμμα)
8. Ποσοστό σωματικού λίπους (σε κιλά)
9. Ποσοστό σωματικού λίπους (επί τις %)
10. Ποσοστό άλιπου σωματικού βάρους (σε κιλά)
11. Ποσοστό άλιπου σωματικού βάρους (επί τις %)
12. Ποσοστό νερού σώματος (σε κιλά)
13. Ποσοστό νερού σώματος (επί τις %)
14. Ιδανική αναλογία μεταξύ άλιπου βάρους και λίπους κάθε μία από αυτές (υδατάνθρακες – πρωτεΐνες – λίπος – βιταμίνες – φυτικές ίνες – μεταλλικά στοιχεία) καθώς και ποσοστό αφομοίωσης σε εξατομικευμένο επίπεδο για κάθε οργανισμό.
15. Τι «καταστρέφει» το μεταβολισμό και πώς αυξάνονται οι καύσεις

 

Τα παραπάνω στοιχεία είναι απαραίτητα για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν οποιοδήποτε πρόγραμμα αδυνατίσματος, για αθλητές, εργαζόμενους αθλούμενους, παιδιά και τέλος για αυτούς που θέλουν επιστημονική αντιμετώπιση στο πρόβλημά τους.