– Μείωση του βάρους
– Μικρά και συχνά γεύματα και αποφυγή μεγάλων σε όγκο γευμάτων
– Καλή μάσηση της τροφής
– Αποφυγή αυξημένων ποσοτήτων αναψυκτικών και όξινων χυμών εσπεριδοειδών, όπως χυμός πορτοκαλιού, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, κ.α.
– Περιορισμός της σοκολάτας και γενικά των γλυκών
– Αποφυγή του καφέ
– Περιορισμός των αλκοολούχων ποτών
– Αποφυγή κατάκλισης για 2-3 ώρες μετά το γεύμα και ανύψωση
του κεφαλιού και του κορμού κατά τον ύπνο.
– Αποφυγή σωματικής δραστηριότητας μετά τα γεύματα
– Αποχή από το κάπνισμα