– Μικρά και συχνά γεύματα και αποφυγή μεγάλων σε όγκο γευμάτων
– Καλή μάσηση της τροφής
– Αποφυγή όξινων τροφών, λεμονιού και ξυδιού
– Αποφυγή καρυκευμάτων και μπαχαρικών
– Αποφυγή λιπαρών και τηγανιτών τροφών
– Αποφυγή προσθήκης πολύ αλατιού στο φαγητό και κατανάλωσης έτοιμων φαγητών με πολύ αλάτι, όπως αλλαντικά, παστά, καπνιστά, τουρσί
– Αποφυγή κατανάλωσης πιτών με σφολιάτα ή φύλλο κρούστας
– Περιορισμός της κατανάλωσης ξηρών καρπών
– Αποφυγή τροφών με σπόρους και σουσάμι
– Περιορισμός της σοκολάτας και γενικά των γλυκών
– Περιορισμός του καφέ, των αναψυκτικών με καφέ και του τσαγιού
– Αποφυγή αναψυκτικών με ανθρακικό
– Περιορισμός των αλκοολούχων ποτών
– Αποφυγή καπνίσματος
– Μείωση άγχους
Αφήστε ένα σχόλιο