Ανάλυση Μελών

Εμπνευστής της επιστημονικής μεθόδου των προγραμμάτων διατροφής της Weight Free είναι ο Dr. Κωνσταντίνος Ν. Παύλου Sc.D., FAAKPE, Ερευνητής Α’ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου HARVARD των ΗΠΑ και του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών(Ε.Κ.Α.Ε.-Ο.Α.Κ.Α.). Μέλος της τριμελούς επιστημονικής επιτροπής δημιουργίας του προγράμματος σπουδών του ”Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών” (1992).

Το 1999 εξελέγην ομοφώνως δια βίου μέλος της ”Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών”,FAAKPE, στην οποία συμμετέχουν 150 επίλεκτοι επιστήμονες παγκοσμίως. Ο Dr. Παύλου ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές τους σπουδές στις ΗΠΑ(1970 82) με βασικές σπουδές στις επιστήμες του Αθλητισμού, και μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις στην Εργοφυσιολογία, την Κλινική και Αθλητική Διατροφή. Εκπροσώπησε το Υπουργείο Παιδείας και το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας(ΕΣΕΤ) (2011), επικεφαλής τριμελών επιτροπών αξιολόγησης των τεσσάρων Ερευνητικών Κέντρων τα οποία αποτελούν προέκταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην ”Εθνική Επιτροπή Διατροφής και Άθλησης” του Υπουργείου Υγείας. Κατείχε Ακαδημα’ι’κές-Ερευνητικές θέσεις σε Ανώτατα Αμερικάνικα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όπως του ”Unity College”(1975-77), ”University of Maino at Orono”(1976-7,”Boston University Medical School”(1981-83), ”Harvard Medical School”(1982-86).

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1986 ως υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας του ΜΙΤ και της ΝΑΣΑ για την επιλογή, την προετοιμασία και τη διατροφική υποστήριξη της πτήσης του Δαίδαλου με την οποία ο Πατρινός Κανέλλος Κανελλόπουλος πέταξε ποδηλατώντας από την Κρήτη στη Σαντορίνη σε 3 ώρες και 55 λεπτά.

Ιδρυτής της εταιρείας Weight Free και υπεύθυνος του διαιτολογικού γραφείου Weight Free των Αμπελοκήπων, Τούκας Γεώργιος, Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής, με δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης ΟΕΕΚ από το 2000.

Στελέχη γραφείου Αμπελοκήπων:

Έλενα Κ., γραμματέας γραφείου

Αλέξανδρος Κ. MSc. Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στη μοριακή Διατροφή

Υπεύθυνος διαιτολογικού γραφείου Weight Free της Καλλιθέας:
Σοφιανός Χαρίτων, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, ”Queen Margaret
University”

Υπεύθυνος διαιτολογικού γραφείου Weight Free του Περιστερίου:
Μοσχούτας Κωνσταντίνος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος ΤΕΦΦΑ
Στελέχη γραφείου Περιστερίου:
Γεωργία Μ., Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Εξωτερικός συνεργάτης για ιατρικές συμβουλές
ΣΤΑΥΡΟΣ Α.ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ
Γενικός Ιατρός
Διδάκτωρ πανεπιστημίου GREIFSWALD Γερμανίας