Γνωρίζεις αν έχεις έλλειψη στα ω3;

salmon

Ποιό είναι το δικό σου ισοζύγιο ω6 / ω3;

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται το Holman Omega-3 Test που αποκαλύπτει το προφίλ των λιπιδίων των κυτταρικών μεμβρανών και το ακριβές ισοζύγιο ω6 / ω3, ΑΑ / ΕΡΑ, % ω3 στα HUFA, % ω6 στα HUFA.

 

omega3 11

omega3 12

Η γνώση αυτή είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε ορθές διατροφικές συνήθειες, υγεία και ευεξία

 

 

Γιατί χρειαζόμαστε τα ω3 (EPA, DHA);


Η οικογένεια των ω3 (EPA, DHA, DPA) λιπαρών οξέων όπως και η οικογένεια των ω6 (LA, AA, DGLA) καλούνται "απαραίτητα", διότι αν και αναγκαία δεν μπορεί να τα συνθέσει ο οργανισμός μας και πρέπει να τα προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής ή κατάλληλων συμπληρωμάτων.

Η φυσιολογική λειτουργία των ω6 και ω3 είναι διαφορετική και μόνο όταν βρίσκονται σε σωστή αναλογία προάγουν την υγεία. (ο λόγος ω6 / ω3 πρέπει να κυμαίνεται από 1:1 έως 3:1).

Η σύγχρονη Δυτική διατροφή έχει ανατρέψει τη χρυσή αναλογία ω6 / ω3 γιατί είναι πολύ φτωχή σε ω3 και πολύ πλούσια σε ω6.

Τα καλά νέα είναι ότι:

    • με το πρωτοποριακό ω3 τεστ βρίσκουμε με ακρίβεια την απόκλιση της αναλογίας ω6 / ω3 από την ιδανική τιμή
    • με κατάλληλο συμπλήρωμα ω3 στη σωστή δοσολογία επανέρχεται ο οργανισμός μας στην ω3 - ζώνη υγείας.

Πολυάριθμες κλινικές μελέτες τεκμηριώνουν την τεράστια σημασία των ω3 για την υγεία μας. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι τα ω3 λιπαρά οξέα ενισχύουν την ικανότητα της πρωτεΐνης σιρτουίνης (Sirt-6) να αλλάζει την έκφραση σημαντικών γονίδιων! (nutrigenomic effects). Ειδικότερα η SIRT-6 όταν συνδεθεί με τα ω3 λιπαρά οξέα, γίνεται 35 φόρες δραστικότερη στο να καταστέλλει τα γονίδια που προάγουν τις χρόνιες φλεγμονές και μεταβολικές δυσλειτουργίες!